LISATUD EELMISE AASTA VÕIDURETSEPT! Eesti otsib taas parimat pudrumeistrit

Rahvusvahelise pudrupäeva, 10.oktoobri, tähistamiseks toimub Eestis kolmandat korda konkurss, kus selgitatakse välja Eesti Parim Pudrumeister 2017. Osaleda saavad sõltumata erialast ja vanusest kõik inimesed, kes armastavad kokata ja kes peavad lugu pudrust.

Pilt: Scanpix

LISATUD EELMISE AASTA VÕIDURETSEPT! Eesti otsib taas parimat pudrumeistrit

Rahvusvahelise pudrupäeva, 10.oktoobri, tähistamiseks toimub Eestis kolmandat korda konkurss, kus selgitatakse välja Eesti Parim Pudrumeister 2017. Osaleda saavad sõltumata erialast ja vanusest kõik inimesed, kes armastavad kokata ja kes peavad lugu pudrust.

Konkursi lõppvooru valitakse 10 finalisti, kes on oma pudruretseptid koos pildiga saatnud enne 1.oktoobrit Fb HerkulessEesti lehele.

Konkursi korraldamise eesmärk on propageerida hommikupudru söömist ja tervislike toitumisvalikute tegemist teraviljatoodete tarbimise näol. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual.
Eestlased tarbivad teraviljatooteid küll palju, kuid siiski toitumisspetsialistide arvates mitte piisavalt. Meie organismile on teravili äärmiselt oluline ning kindlasti vajaks menüüs teraviljatoitude osakaal suurendamist.

Teisipäeval 10.10.17 kell 16.00 Eesti Maitsete saatkonna poolt avatud, restoranis Rae Meierei valmistavad Parima Pudrumeistri konkursi finalistid oma lemmikretseptide järgi putru, et väärikas žürii saaks kohapeal langetada otsuse – kes on Eesti Parim Pudrumeister 2017.


Finaalüritus toimub 10.oktoobril restoranis Rae Meierei (Dunkri 5, Tallinn). Finaalürituse läbiviimiseks valiti Rae Meierei just seetõttu, et uus restoran oma isikliku juustutehasega kohapeal on ainulaadse köögifilosoofiaga, mille on loonud Bocuse d'Or’i finaalis osalenud mainekas tippkokk Dmitri Rooz.

Oktoober on rahvusvaheline pudrukuu ja selle raames toimub kõikjal Eesti koolides Pudruprogramm. Vaata selle kohta lisainfot Fb Pudruprogramm ja www.pudruprogramm.ee

Eesti parima pudrumeistri 2016. aasta võidupuder:

PEEKONI-JUUSTUPUDER

- täistera kaerahelbed 50g
- peekon 50g
- parmesani või cheddari juust 30g
- 150ml vett
- 50ml piima
- kõrvitsa- ja päevalilleseemned 20g
- 1 munavalge
- ürdivõi
- sool, pipar
- kaunistamiseks roheline sibul

 

Valmistamine:
Pane vesi ja piim keema, lisa ka näpuotsatäis soola. Kui vedelik keeb, lisa potti pudruhelbed ja seemned. Seejärel lõika juust viiludeks, jäta veidi alles ka peale riivimiseks. Tükelda peekon. Kui helbed on juba peaaegu kogu vedeliku sisse imanud, siis lisa vahustatud munavalge samal ajal koguaeg putru segades. Kui puder on valmis, lisa ürdivõi, sega puder läbi ning seejärel suru juustuviilud pudru sisse ja tõsta pott kõrvale. Prae peekonitükid. Tõsta pann kõrvale ning aseta pott tagasi väikesele tulele (minimaalsele kuumusele). Sega sulanud juust. Lisa enamik peekonitükke pudrule ning natuke jäta ka kaunistamiseks (eriti head on sisse segada pehmemad ja kaunistamiseks veidi krõmpsuvamad tükid).
Serveeri puder - tõsta kaussi, lisa riivitud juust, peale peekonitükid ning kõige peale tükeldatud roheline sibul.

 

 

Laadimine...Laadimine...