Eesti Parima Toiduaine konkursil osaleb tänavu rekordarv väikeettevõtteid

Tänavusel Eesti Parima Toiduaine konkursil kandideerib Parima Toiduaine tunnustusele 190 toodet, millest ligi pooled on valminud Eesti väikeettevõtetes. Ühtekokku osaleb oma toodetega piirkondlikul konkursil rekordilised 46 väiketootjat.

Pilt: Scanpix/ pilt on illustreeriv

Eesti Parima Toiduaine konkursil osaleb tänavu rekordarv väikeettevõtteid

Tänavusel Eesti Parima Toiduaine konkursil kandideerib Parima Toiduaine tunnustusele 190 toodet, millest ligi pooled on valminud Eesti väikeettevõtetes. Ühtekokku osaleb oma toodetega piirkondlikul konkursil rekordilised 46 väiketootjat.

Pealinna on esindamas Koch OÜ õlled Pilsner ja Nipperkin, Chocolala OÜ assortiikarp Tallinn, põdrasamblik šokolaadiga ning vaarika ja tumeda käsitööšokolaadi tahvel, Nonna Organic OÜ Öko kaneeli vahvlisegu, tumeda šokolaadi muffinisegu ja odrapannkoogijahu, Elsoots Production OÜ värske pastaroog Pappardelle Carbonara, La Muu OÜ jäätised Multi-kulti ja Stracciatella ning mustika-lavendlijäätis, Vana-Vesiaia OÜ traditsiooniline õunatee, aga ka õunatee maasikaga, ingveriga ja mustsõstraga, Gurmeeklubi OÜ õuna-Põltsamaa Kuldse juustumoos, jõhvika-portveini juustumoos ning päikesekuivatatud tomati ja basiiliku hummus, Kümmel ATM OÜ Kristallkümmel ja Chocokoo šokolaadikoja tume šokolaad.

"Meil on suur rõõm näha, et üha rohkem väiketootjaid on leidnud tee meie parimate piirkondlike tootjate konkursile. See kinnitab, et konkursi hindamiskomisjoni seisukoht on ka väiketootjate silmis piisavalt kaalukas tagasiside nende toodetele ning tunnustusega kaasnev tähelepanu on mõjutanud piisavalt ka toodete müügitulemusi," rääkis Sirje Potisepp.

Tema sõnul on väikeettevõtetes valminud toodetel eestimaalaste toidulaual väga oluline roll. "Väikeettevõtete tootmismahud on suurtööstustega võrreldes küll pigem tagasihoidlikud, aga nende eesmärk ongi mõnevõrra erinev suurtootjatest. Kui suurtootjad katavad igapäevase toidulaua, siis väikeettevõtete toit rikastab seda, pakkudes põnevaid maitsekooslusi ning üllatades uudsete toidukategooriatega," kinnitas ta.
Enim tooteid esitasid konkursile Põhja-Eesti väikeettevõtted, kelle seast pürgib parima toote tiitlile 37 toodet. Lõuna-Eesti väiketootjad esitasid konkursile 14 toodet, Lääne-Eesti väiketootjad 19 toodet ning Virumaa väikeettevõtted 17 toodet.

Potisepa hinnangul on ka suurtootjate toiduainete konkurss vägagi pingeline – ühtekokku kandideerib tänavusele Eesti Parim Toiduaine 2016 tiitlile täpselt 103 toodet. Kõige tihedam rebimine seisab sel aastal ees lihatoodete kategoorias, kus võidu nimel konkureerib 24 toodet.
Eesti Parim Toiduaine 2016 selgitatakse välja 6. aprillil toimuval hindamisel ning tehakse teatavaks Eesti Toiduainetööstuse Liidu X aastakonverentsil, mis leiab aset 22. aprillil.

2015. aastal tunnistati Eesti parimaks toiduaineks Valio Gefilus cappuccino-keefir. 

Loe lähemalt Eesti Parima Toiduaine konkursist aadressil www.toiduliit.ee/parim   

Laadimine...Laadimine...