"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kümme uut Eesti toidutootja toodet said pääsukesemärgi (0)
04. juuni 2019
Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Eesti toidutootjate kümme uut toodet said päritolu- ja kvaliteedimärgi Tunnustatud Eesti Maitse ehk niinimetatud pääsukesemärgi.

“Tootjad esitasid hindamisele tooteid erinevatest tooterühmadest ja nii olid hindamisega ametis mitmed ekspertkomisjonid. Rõõm on tõdeda, et lisaks nendele ettevõtetele, kelle tooteportfellis on juba varasemast mitmeid pääsukesemärgiga tooteid, esitasid hindamisele tooteid ka mitmed ettevõtjad, kes osalesid konkursil esimest korda,” selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere.

Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärki võivad nüüdsest kanda Tartu Mill AS-i Nisujahu 405, Rõngu Pagar OÜ Moorapea kohupiimakreemiga, Moorapea kohvikreemiga, Šokolaadikihiline ja Juustuküpsis, Karuste Mesi OÜ mesi, Roberti Mesi OÜ Mesi, Saku Õlletehase Vichy looduslik karboniseeritud mineraalvesi, Laari Talu OÜ külmkuivatatud maasikad, Tõnu Oksa Marjamaa Talu OÜ õuna-jõhvikamahl ja maasika-jõhvika mahlajook, Vettel OÜ vikerforellifilee suitsupaprika ja meresoolaga ning vikerforellifilee tsitruste ja sidrunheinaga, Karjamõisa Talu OÜ vabapidamisel kanade munad ning Saaremaa Piimatööstus AS-i maitsestamata kohupiimakreem ja sulatatud juust Old Saare.  

Randpere sõnul hinnati järelkontrolli käigus ka 12 juba varasemast pääsukesemärki kandvat toodet, kõik need vastasid jätkuvalt esitatud nõuetele.

Pääsukesemärk on juba ligi 20 aastat olnud tarbijatele abiks eestimaisest lihast, piimast, kalast, teraviljast või muust toorainest valmistatud toidutoodete valimisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.