Milanos EXPO Eesti paviljonis algasid rukkipäevad

Milanos EXPO Eesti paviljonis algasid esmaspäeval rukkipäevad, kus tutvustatakse Eesti rukkikasvatuse ajalugu, rukkitooteid ning küpsetatakse ehtsat rukkileiba.

Pilt: Scanpix

Milanos EXPO Eesti paviljonis algasid rukkipäevad

Milanos EXPO Eesti paviljonis algasid esmaspäeval rukkipäevad, kus tutvustatakse Eesti rukkikasvatuse ajalugu, rukkitooteid ning küpsetatakse ehtsat rukkileiba.

Kolmel päeval toimub 12 seminari, kus antakse ülevaade rukkikasvatuse ajaloost ning hetkeseisust ja pakutakse degusteerimiseks erinevaid rukkitooteid, teatas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus BNS-ile. Rukkipäevad on üks osa Eesti rukkiaasta sündmustest.

EXPO projektijuhi Andres Kase sõnul avatakse rukkipäevad Eesti rukki seminariga. „Üritus aitab väärtustada Eesti rukki kui rahvusvilja olulisust ja tähtsust Eesti rahvale läbi sajandite. Seminar on ka oluline Eesti rukki kasutusviiside ja rukkist valmistavate toodete tutvustamiseks ning väikeettevõtluse edendamisele kaasaaitamiseks,“ selgitas Kask.

„Itaalias aset leidvate rukkipäevade eesmärgiks on tutvustada rukist kui väärtuslikku toitainete allikat ning tähistada ka Sangaste rukki 140. sünniaastapäeva,“ ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.

Paviljoni külastajatel on võimalus osaleda ka lauamängus „Kuidas valmib leib?“ ja saada osa näitusest „Leib on talu peremees“ ja "Mitmekülgne rukis - toit ja keelekaste eestlase laual".

Rukkipäevi Milanos Eesti paviljonis korraldab Eesti Põllumajandusmuuseum koostöös põllumajandusministeeriumi, Eesti Rukkiseltsi, Sangaste Rukkiküla ja EAS-iga.

Eesti paviljon jääb avatuks kuni 31. oktoobrini ja seda saab külastada igal nädalapäeval kella 10 –23.

Laadimine...Laadimine...