Parim Toiduaine 2019: kõrvitsa-kohupiimapannkoogid

Täna toimunud Eesti Toiduainetööstuse aastakonverentsil kuulutas president Kersti Kaljulaid välja Eesti Parima Toiduaine 2019 konkursi võidutoote, milleks on Saarioinen Eesti Mamma kõrvitsa-kohupiimapannakoogid.

Pilt: Toiduliit
Eesti

Parim Toiduaine 2019: kõrvitsa-kohupiimapannkoogid

Toimetaja: Vesta Reest

Täna toimunud Eesti Toiduainetööstuse aastakonverentsil kuulutas president Kersti Kaljulaid välja Eesti Parima Toiduaine 2019 konkursi võidutoote, milleks on Saarioinen Eesti Mamma kõrvitsa-kohupiimapannakoogid.

Konkursi korraldaja Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on sel aastal lausa kaks kategooriavõitu ja konkursi üldvõidu pälvinud kõrvitsa-kohupiimapannkoogid tõesti eriline toode.

"Pannkookide hõrk ja mahlane koostis ja mahedalt magus maitse teevad sellest ühelt poolt hea desserdi argiõhtusse või pidulikumale õhtusöögile. Mamma pannkoogid on niivõrd maitsev ja kvaliteetne toode, et on väärt nii valmistoidu ja magustoidu kategooria võite, kui ka Eesti Parima Toiduaine kuldmärki," kommenteeris Potisepp.

Eesti parimaks lisandväärtusega toiduaineks valiti Salvesti Smushie ökoloogiline pirni-kiivismuuti spirulinaga.

"See kiudainerikas toode on valmistatud 100% ökoloogilisest toorainest ning see ei sisalda teragi lisatud suhkrut, rääkimata säilitus-, lõhna- ja maitseainetest. Võidutoode on leidnud tunnustust juba ka välismessidel ning seda eksporditakse täna juba kümnesse riiki üle maailma, teiste seas ka näiteks Singapuri ja Vietamisse," rääkis Potisepp.

Smuuti võidutses ka Eesti parima mittealkohoolse joogi kategoorias, kus tiitli omanikuks sai Orkla Eesti Pai ahjuõuna smuuti.

Liviko jätkas oma varasemate aastate võidukäiku parima alkohoolse joogi kategoorias, kus hinnati tiitlivääriliseks nende toode Vana Tallinn Wild Spices.

Potisepa sõnul on Eesti Parima Toiduaine märk eestlaste seas üks tuntumaid toidumärgiseid, mis suunab ka tarbijate harjumusi.

Sel aastal osales Eesti Parima Toiduaine konkursil 180 Eesti toiduainet ja jooki. Konkursi hindamiskomisjon koosnes teadusasutuste, kaubanduse ja teistest toiduainevaldkondadega seotud ettevõtete esindajatest ning selle tegevust juhtis Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.

Laadimine...Laadimine...