Restoran NOA jääb nakkuse põhjuste selgumiseni suletuks

Kuigi terviseamet lubas restorani NOA avada, otsustasid omanikud ja peakokad restorani avada alles siis, kui on välja selgitatud salmonella nakkuse allikaid.

Pilt: Scanpix/Pilt on illustratiivne

Restoran NOA jääb nakkuse põhjuste selgumiseni suletuks

Toimetaja: Dmitri Povilaitis

Kuigi terviseamet lubas restorani NOA avada, otsustasid omanikud ja peakokad restorani avada alles siis, kui on välja selgitatud salmonella nakkuse allikaid.

Täna käisid restoranis veterinaar- ja toiduameti töötajad, kes tegid koos terviseameti töötajatega uuringuid, et selgitada võimalikke nakkuse allikaid, teatas restoran NOA esindaja. Kuigi terviseamet lubas restorani avada, otsustasid omanikud ja peakokad hoida asutuse lõplike analüüside tulemuste saamiseni suletuna.

"Kohe, kui kuulsime, et meie restoranis on nakkuseoht, otsustasime maja sulgeda. Teavitasime koheselt veterinaar- ja toiduametit, kaasasime professionaalsed puhastusfirmad ning viisime vee ning toiduproove kontrollimiseks," ütles restorani peakokk Tõnis Siigur. Teame vaid seda, et tegemist on salmonelloosi D-tüvega, mis pole inimeselt inimesele leviv nakkus. Kas see sai alguse lihast või munast, pole kahjuks selge, aga teeme ka omalt poolt kõik, et see välja selgitada.""

"Võtame juhtunu ees täieliku vastutuse. Nii mina kui ka [restorani teine peakokk] Orm Oja oleme nii oma töötajate kui ka klientide tervise pärast ülimurelikud ning suhtume juhtunusse täie tõsidusega," kinnitas Siigur

Siiguri sõnul läbivad kõik NOA töötajad kiiremas korras tervisekontrolli, et vältida seda, et töötajate seas oleks haiguse edasikandjaid.

"Oleme otsustanud, et avame restorani alles siis, kui oleme täielikult veendunud, et nakkuse tekitaja on sajaprotsendiliselt elimineeritud," kinnitas Siigur. "Lubame, et viime oma asutuses läbi väga põhjaliku auditi ja teeme omalt poolt kõik, et vältida sarnase juhtumi kordumist."

Tallinnas asuvast Eesti tipprestoranist NOA sai teisipäeval alguse salmonelloosipuhang, millesse on nakatunud juba vähemalt 13 inimest, kirjutab Postimees. "Nad käisid Noa restoranis ja sõid veiseliha tartari," ütles terviseameti pressiesindaja. Bœuf à la tartari valmistatakse toorest veiselihast ja toorest munast.

Reedel kella 13 seisuga on hospitaliseeritud Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinikusse toidust saadud nakkusega kaheksa inimest ja on olnud viis ambulatoorset pöördumist, kus patsient on pärast arstiga konsulteerimist saanud kodusele ravile. Lisaks on mitu inimest helistanud nakkuskliiniku vastuvõtuosakonda, et küsida nõu sarnaste kaebuste korral, kirjutas leht.

Laadimine...Laadimine...