Restoranide nädal pakub taskukohase hinnaga pardirinda ja veisepõse kroketit

"Tallinna restoranide toidud pakuvad naudinguid ja maitseelamusi, mida koduköögis on raske või isegi võimatu saavutada," kutsus Tallinna restoranide nädala eestvedaja Kalev Tanner kõiki soodsa hinnaga hõrgutisi sööma. 

Pilt: Scanpix

Restoranide nädal pakub taskukohase hinnaga pardirinda ja veisepõse kroketit

"Tallinna restoranide toidud pakuvad naudinguid ja maitseelamusi, mida koduköögis on raske või isegi võimatu saavutada," kutsus Tallinna restoranide nädala eestvedaja Kalev Tanner kõiki soodsa hinnaga hõrgutisi sööma. 

Juba kenaks traditsiooniks saanud Tallinna restoranide nädal  toimub seekord 1.–7. novembrini. Üritusel lööb kaasa 48 suurepärast Tallinna restorani, kes pakuvad oma parimaid toite, olgu see siis pardirind või veisepõsk, väga odava hinnaga.

Lõunasööke pakuvad tippsöögikohad restoranide nädalal ka tänavu, nagu juba aastaid, 10 euro eest ja õhtusööke 20 euroga. On võimalik valida ka komplektid, mis maksavad 15 ja 30 eurot.

"Tegu on tavapärasest à la carte menüü toitudega ning esindavad iga restorani olemust parimal moel. Toitude valmistamisel kasutatakse suures osas kodumaist toorainet," kinnitas Tanner.

"Usume, et Tallinna restoranide toidud pakuvad naudinguid ja maitseelamusi, mida koduköögis on raske või isegi võimatu saavutada!" lisas Tanner.

Kalmaar ja kadakane kreem


Resorani Ö peakoka Ranno Pauksoni sõnul pakub tema hoole all olev söögikoht soolas küpsetatud juursellerit karamellvõi- vadaku kastmes, lamba kintsutükki sügisandide ja suitsuse lambakastmega ning magustoiduks hapendatud kasemahla kooki kuusevõrse küpsise ja oblikaga.

"Oleme osalenud restoranide nädalal igal aastal, see on fantastiline võimalus näidata oma loomingut kõigile soovijaile," kinnitas Paukson. "Sellisel Eesti maitseid pakkuvaid restorane pole just palju. Eks me oleme väikestviisi teerajajad, kodumaine tooraine on meile loomulik ja iseenesestmõistetav viis pakkuda külalistele parimat toitu."


Restoran Enoteca Lucca ( Terase 16) pakub aga näiteks õhtusöögiks praetud kalmaari tšilli-küüslaugu-sidruni marinaadis, wakame ja rukola salatiga, paneeritud vasikašnitslit värske salatiga ning jahuvaba šokolaadikooki värskete marjadega. Restoran Mehed köögis (Pärnu mnt 2)  pakub

lõunasöögiks pardirinda, porgandi ja ploomiga ning passioni ja rabarberi kreemi. Kaks kokka (Mere puiestee 6E) serveerib lõunaks riisinuudleid suitsutatud seakõhu ja wakamega ning kadakast brüleekreemi, gin & tonicu geeli ja nn purjakil marjadega.


Uued püsiklinedid


"Restoranide nädal populariseerib kodust väljas söömist, selgitas Tanner.

"Nii saavad restoranid uusi püsikliente. Väga palju kohtame  restoranides selle nädala ajal kliente, kes ei ole  restoranide püsikliendid ja avastavad uusi kohti ja loodetavasti muutuvad läbi selle ka püsiklientideks.

Vaadates tagasidet ja järjest kasvavat klientide hulka, siis saab järeldada, et restoranide nädalad on  inimestele meeldinud," rääkis Tanner ja kinnitas, et Tallinna restoranide tase ja neis pakutav söök on saanud võrdseks maailma menukate metropolide  New Yorgi ja  Londoni söögikohtadega. "Me võime selle üle uhked olla," tähendas mees. "Meie soov on pakkuda linnaelanikele head võimalust kõike ise kogeda."

Tallinna restoranide nädalal osalemiseks saab kohti reserveerida läbi kodulehe www.tallinnresturantweek.ee , seal on ära toodud ka kõik osalejad. Restoranidest otse pakkumist osta ei saa, pakkumine kehtib ainult vähemalt üks päev ette broneerides. Tallinna restoranide nädala soodustuste saamiseks ei saa broneerida kohti ka otse restoranis ega teha seda telefoni, e-posti või teel.

Laadimine...Laadimine...