Salmonelloosi haigestumise põhjustanud restoran Noa avab taas uksed

Eelmise nädalal 33 inimese salmonelloosi haigestumise põhjustanud restoran Noa avab täna taas uksed.

Pilt: Scanpix

Salmonelloosi haigestumise põhjustanud restoran Noa avab taas uksed

Toimetaja: Kairi Ervald

Eelmise nädalal 33 inimese salmonelloosi haigestumise põhjustanud restoran Noa avab täna taas uksed.

Kuigi restoranile anti luba uksed avada juba neljapäeval, siis otsustas Noa juhtkond lisaettevaatusabinõuna restorani suletuna hoida, teatas restorani esindav komkmunikatsioonibüroo BNS-ile. Tänaseks on restoran ohutuses aga veendunud ning nakkusoht on likvideeritud.

"Terviseameti tingimus restorani taasavamiseks on see, et restoran peab tagama nakkuse edasise leviku tõkestamise," ütles terviseameti pressiesindaja. "Sealhulgas peavad restorani töötajad läbima täiendava tervisekontrolli ja naasmisel tööle peavad nende laboratoorsete uuringute tulemused olema salmonella tekitaja suhtes negatiivsed. Andsime loa restoran avada juhul, kui Noal on piisav arv töötajaid, kelle proov on negatiivne."

Veterinaar- ja toiduameti esindaja Elen Kurvits lisas, et amet on restoranis külastajate haigestumise põhjustanud toidu tuvastanud ning omanik on teinud omaltpoolt kõik, et vältida juhtunu kordumist. "Suure tõenäosusega on tegemist toidu kaudu levinud nakkusega," sõnas Kurvits.

Noa peakoka Tõnis Siiguri sõnul otsustati restoran avada, sest omalt poolt on tehtud kõik, et nakkuseoht likvideerida. "Esmalt vabandame veelkord siiralt ja südamest kogu kollektiivi poolt. Oleme väga kurvad, et oma klientidele ja töötajatele niivõrd suuri ebameeldivusi põhjustasime," lausus Siigur. "Oleme saanud kätte Synlabist oma töötajate analüüside tulemused,  desinfitseerinud Ecostern ja  professionaalide abiga kogu restorani ja terrassi viimse millimeetrini, vahetanud välja kogu majas oleva tooraine, likvideerinud menüüst toorest liha ja muna sisaldavad road ning saanud loa restoran avada. Ükski teid teenindav töötaja pole viirusekandja ja meie restoran ei kujuta teile ohtu."

Mis puudutab analüüside tulemusi, siis on endiselt keeruline öelda, kuidas haigusetekitaja restorani sattus. Veterinaar- ja toiduameti poolt võetud proovide tulemused selguvad lähiajal, kuid ka nende tulemusel on keeruline sajaprotsendiliselt väita, kust nakkus alguse sai.

"Kinnitame, et oleme iga päev teinud rohkem, kui meilt nõutakse, et restorani puhtus ja hügieen vastaks tingimustele. Lisaabinõuna oleme otsustanud uuendada ja saata täiendavasse üldisesse tervisekontrolli kõik oma töötajad, oleme teinud väga põhjaliku auditi seoses tooraine päritoluga ning töötame ka edaspidi iga päev selle nimel, et Noast saadud kogemus oleks laitmatu," lisas Siigur.

Laadimine...Laadimine...