Tallinna noortenädal kutsub pidusöögile oma ala ekspertidega

22. oktoobril toimub Tallinna noortenädala raames pidulik õhtusöök "Gurmeedinee", kuhu on oodatud toiduvalmistamisest, -stilistikast, -blogimisest ja -fotograafiast huvitunud noored vanuses 15-26 eluaastat.

Pilt: Tallinna noortenädal

Tallinna noortenädal kutsub pidusöögile oma ala ekspertidega

22. oktoobril toimub Tallinna noortenädala raames pidulik õhtusöök "Gurmeedinee", kuhu on oodatud toiduvalmistamisest, -stilistikast, -blogimisest ja -fotograafiast huvitunud noored vanuses 15-26 eluaastat.

Õhtusöögil osalemiseks peab osaleja valmistama vähemalt ühe toidu, mis kõige paremini välja tuleb, ning selle õhtusöögile teistele maitsmiseks kaasa tooma.

Õhtu esimeses pooles teeb fotograaf Johannes Hõimoja kõikidest toitudest fotod ning ühtlasi antakse osalejatele näpunäiteid ja soovitusi, kuidas ise oma toitudest isuäratavaid fotosid teha. Õhtu teises pooles, algusega kell 19.00 toimub ühise laua taga pidulik õhtusöök, kus iga osaleja saab maitsta teiste valmistatud hõrgutisi ning valitakse välja parimad toidud, mille autoritele on välja pandud auhinnad. Parim retsept trükitakse ära ajakirjas "Oma Maitse”.

Auhindu antakse välja neljas kategoorias: kõige eestimaisem toit, kõige tervisesõbralikum toit, kõige originaalsem toit ja kõige rohkem meisterlikkust ja oskusi nõudnud toit.

Õhtusöögil on igal osalejal võimalus rääkida oma toidust ja sellest, miks ta just selle toidu valmistas. Auhinnad panevad välja Lia Virkus ning Ragne Värk.

Õhtu jooksul räägitakse noorte kohviku- ja restoranikultuurist, trendidest toiduvalmistamises, tervislikust ja mitmekesisest toitumisest, noorte toitumisega seotud probleemidest ja lahendustest. Eksperdid jagavad noortele põnevaid ja inspireerivaid lugusid, kuidas nende hobist on saanud töö ning millised on olnud põnevamad tööalased väljakutsed.

Ekspertidena osalevad õhtusöögil fotograaf Johannes Hõimoja, aastate jooksul mitmekümneid kokaraamatuid välja andnud ja pikalt toiduvalmistamisega tegelenud Lia Virkus, toidublogijana tuntud Ragne Värk, kes tegutseb nii toidustilisti kui ka toidufotograafina ning on köögitoimetajana tegutsenud ka ajakirjas "Maret”. Veel on ekspertide ridades eelkõige Kalamajas tuntust kogunud pop-up jäätisekohviku "Jäätis” asutajad ja eestvedajad Sigrid Viir ja Kristiina Hansen.

Lauatagust vestlust juhib Ženja Fokin.

Registreerimine kestab 16. oktoobrini või kuni vabu kohti jätkub. Osalemine on tasuta.

Õhtusöök "Gurmeedinee” toimub Tallinna Spordi- ja Noorsooameti "Noorte terviseteadlikkust ja -käitumist edendava programmi raames”.

Laadimine...Laadimine...