VAHVAD FOTOD! Getter Jaani, Grete Paia, Ženja Fokin ja Kristel Aaslaid keetsid lastega koos putru

"Puder on ju tervislik, kindla peale minek – kõht on täis peale hommikuputru pool päeva", nentis Ženja Fokin. Kristel Aaslaid lubas tänu pudruprogrammile ka ise rohkem putru sööma hakata.

Pilt: Okeiko

VAHVAD FOTOD! Getter Jaani, Grete Paia, Ženja Fokin ja Kristel Aaslaid keetsid lastega koos putru

"Puder on ju tervislik, kindla peale minek – kõht on täis peale hommikuputru pool päeva", nentis Ženja Fokin. Kristel Aaslaid lubas tänu pudruprogrammile ka ise rohkem putru sööma hakata.

Suur pudruprogramm koolides jõudis lõpule. Finaalüritusel Vapiano restoranis osales 30 last koos tiimijuhtideks asunud staaridega ja külalistega.
Esmaspäeval kogunesid lapsed, õpetajad, lapsevanemad, staarid, esinejad ja muud külalised Solarise keskuse Vapianosse, mis oli selleks päevaks asunud Pudru Saatkonna rolli. Staaride saabudes huilgasid lapsed rõõmsalt, sest võimalus olla koos Mišaga, pildistada koos Gretega, kokata koos Getteriga ning naerda Ženja naljade peale, oli laste jaoks siiralt tore üllatus.

42images

Grete Paia ütles, et tema otsus tulla finaalürituse tiimi juhiks oli väga loogiline, kuna ta on ise suur pudrusööja. Ka Milaanos õppides ootas ta alati kodust saadetud pakke koos Veski Mati kaerahelvestega.

"Puder on ju tervislik, kindla peale minek – kõht on täis peale hommikuputru pool päeva", nentis Ženja Fokin.
Kristel Aaslaid tunnistas, et kuigi teab pudru kasulikkust, siis on see põhjendamatult harva tema isiklikus menüüs. "Kuid nüüd sain uut hoogu pudruprogrammis osalemisest ja nüüdsest söön putru kindlasti rohkem."

Getter Jaani tiim valis oma putrude dekoreerimiseks peamiselt puuvilju ja marju, et toit oleks läbi ja lõhki tervislik. "Lapsed palusid, et ma ikka paneks rohkem banaani ja kiivit," meenutas Getter.

Üritusel olid külalisteks professor Tera, kes kontrollis laste teadmisi teraviljadest, ning tantsuansambli SÕLEKE väikesed rahvatantsijad.
Tänusõnad ja kingitused finaalis osalejatele andis üle Veski Mati turundusdirektor Heikki Põhi.
Pudruprogramm toimus kõikides Eesti koolides terve oktoobrikuu, mil lapsed valmistasid omi retsepte, keetsid ja küpsetasid ise klasside kaupa putru ja teisi teraviljatoite ning tegid lõbusaid fotosessioone.

Programmi korraldajad saatsid üleskutse 514 koolile. Kokku oli registreerimisi 300 kahes vanuserühmas –
1.-4.klassid ja 5.-8.klassid. Programm pälvis laste ja õpetajate poolt väga positiivse hinnangu.

Pudruprogramm toimus Eestis esmakordselt ja selle eesmärgiks on tõsta laste teadlikkust tervislikust teraviljatoidust, anda infot õigete toitumisvalikute ja toiduvalmistamise kohta ning propageerida hommikupudru söömist. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual.

Pudruprogrammi algatajad on teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless.
Koolides jagatud retseptiraamatutele andsid oma toetuse Terviseamet, Eesti Peakokkade Ühendus, Eesti Toitumisnõustajate Ühendus, Gerd Kanter, Getter Jaani, Helen Sürje, 2015 Parim Pudrumeister Helena Kõivsaar, Pille Minev ja Gerli Padar.

Laadimine...Laadimine...