Tipprestoranide omanikud asuvad Toidupanga toetuseks kelnerirolli

Eesti hinnatud restoranid korraldavad 9. oktoobril Toidupanga toetuseks heategevusliku õhtusöögi "Lapsed söönuks", kus õhtusöögi eest vastutavad erinevate restoranide tippkokad.

Pilt: Scanpix

Tipprestoranide omanikud asuvad Toidupanga toetuseks kelnerirolli

Eesti hinnatud restoranid korraldavad 9. oktoobril Toidupanga toetuseks heategevusliku õhtusöögi "Lapsed söönuks", kus õhtusöögi eest vastutavad erinevate restoranide tippkokad.

Oma panuse annavad ligikaudu 50 vabatahtlikku teenindajat, kes selleks õhtuks üle Eesti Swissoteli restorani tööle tulevad – nende seas ka restoranide Ribe ja Platz omanikud Margus Linkgreim ja Veiko Treumann.

Margus Linkgreim alustas kelnerikarjääriga 1991. aastal Hotell Olümpia restoranis ja kuigi praegu ta igapäevaselt enam kelneritööd ei tee, võrdleb Linkgreim restorani juhtimise tööd endiselt teenindaja tööga. "Restorani juhtimine ja kelneritöö on sarnased – oluline on tunda inimesi, keda sa teenindad ning olla toidu- ja joogikultuuri suur austaja, et enda tööd hästi teha," sõnas Linkgreim. Tema pikaajaline kolleeg Veiko Treumann lisas, et kelneritöö annab tegelikult igaühele kaasa oskuse kontakte luua ning aega ja tegevust planeerida. "Kelneritöö on kogu restoranijuhtimise aluseks, sest see aitab olla oma tegevuses empaatiline ja loov," nentis Treumann, kelle sõnul ei saaks nemad juhtida restorani, kui neil poleks endal erinevate restoraniametite kogemust.

Mõlemad mehed asuvad 9. oktoobril tagasi enda esimesse ametisse, olles teenindajad heategevuslikul õhtusöögil "Lapsed söönuks".

Õhtusöögi tervitusampsud valmistavad Leib Resto ja Aed kokad, eelroad valmivad Põhjaka restorani kokkade poolt, kes kasutavad kohalikku Kalamatsi meierei kitsejuustu, ning Restoran Moon omaniku Roman Zaštšerinski valmistavast latika kalakoogist. Pearoaks pakuvad Tuljaku kokad Tõnis Siigur ja Lauri-Alveri Vahemaa rooga tallelihast. Magustoiduks valmistab Peeter Pihel trash-cooking meetodil valmivat desserti.

Nii Treumann kui Linkgreim nendivad, et on suur au serveerida Eesti tippkokkade loomingut külalistele ning olla osaks professionaalsest teenindustiimist, kus on nii paariaastase kui ka mitmekümneaastase kogemusega teenindajad kokku tulnud.

Linkgreim nendib, et lisaks heategevuslikule panusele loodab ta innustada oma rollivahetusega ka noori teenindajaid ning kasvatada austust elukutse vastu laiemalt.

"Heategevuslik õhtuöök annab märku meie ühiskonna kitsaskohtadest – puudust kannatavatest, aga ka sellest, keda ja kuidas on oluline märgata," rõhutas Linkgreim, kelle hinnangul saab igaüks head teha – kas panustades oma aega, raha või oskuseid, et ühiskonna arengule kaasa aidata.

"Lapsed söönuks" heategevuslik õhtusöök toimub 9. oktoobril Swissotelis. Õhtusöögi piletitulu suunatakse täies ulatuses Eesti Toidupanga struktuuri toetuseks, et Toidupank saaks laiendada ja tugevdada enda võrgustikku ning toetada senisest kuni kolmandiku võrra rohkem abivajajaid, kellest 2/3 on lapsed. 

Laadimine...Laadimine...