Aasta koka tiitli pälvis Vladislav Borovik

Eile selgitati pingelises võistluses välja järjekorras juba 24. aasta kokk, kelleks osutus võistluse parima taimse pearoa ja vaagnal serveeritud pearoa valmistanud Vladislav Borovik restoranist Art Priori.

Pilt: Scanpix/Pilt on illustratiivne

Aasta koka tiitli pälvis Vladislav Borovik

Toimetaja: Dmitri Povilaitis

Eile selgitati pingelises võistluses välja järjekorras juba 24. aasta kokk, kelleks osutus võistluse parima taimse pearoa ja vaagnal serveeritud pearoa valmistanud Vladislav Borovik restoranist Art Priori.

Teise koha sai Ivan Derizemlja restoranist Cru ning kolmanda Mihhail Dementjev Promo Food Service Gastro Studiost. Kokku osales finaalis kuus andekat kokka. Etteantud tooraineteks olid seekord kohalik pärandpeet, vadak ja idud ning terve kodumaine vutt.

Aasta koka võistlus on Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatav pikaealisim ja professionaalseim kokkade võistlus. Mitmed aasta koka tiitlivõitjad on tänaseks Eesti tuntuimad oma ala professionaalid. Nende seas on Vladislav Djatsuk, Inga Paenurm, Peeter Pihel, Martin Meikas ja ka tänavu Eestit Bocuse d’Oril esindanud Pavel Gurjanov.

Võistlust hindas rahvusvaheline kohtunikepaneel eesotsas šotlase Neil Thomsoniga, kes on ühtlasi ka Worldchefsi Põhja-Euroopa regiooni president.

Laadimine...Laadimine...