KENNO: ma ei oska toidu koguseid täpselt arvestada

"Töötan ka ise restoranis abikokana ja meie toitu ei raiska - kasutame sügavkülmutust või anname ära," rääkis 29-aastane Kenno toidu raiskamisest Eestis. 

Pilt: Rene Suurkaev

KENNO: ma ei oska toidu koguseid täpselt arvestada

Pealinn

"Töötan ka ise restoranis abikokana ja meie toitu ei raiska - kasutame sügavkülmutust või anname ära," rääkis 29-aastane Kenno toidu raiskamisest Eestis. 

"Vahel läheb mul ikka kodus toitu raisku, sest ma ei oska koguseid täpselt arvestada ja vahel olen ka mitu päeva ära," selgitas Kenno. "Olen nüüd kasvades vaadanud, palju ma tarbin ja seeläbi ka kohendan oma oste."

Kenno arvab, et restoranid võiks oma ülejäägid saata toidupanka. "Töötan ka ise restoranis abikokana ja meie toitu ei raiska - kasutame sügavkülmutust või anname ära," ütles ta. "Panen inimestele südamele et üks variant kuidas toitlustuskohti toiduraiskamisest säästa, on võtta endale kombeks enne välja sööma minemist laud ette broneerida, hea kui juba päev-paar varem. Ja seda ka siis, kui lähete sööma väljaspoole pealinna: nõnda on köögil lihtsam toorainet tellida ja ette valmistada. Muutused saavad alguse meist enesest."

Kenno ütles, et toit Eestis otsa ei saa, vaid pigem ei jõua toit nendeni, kes seda tõesti vajavad. "Seda nägime koraana-kevadel: ennem sai tualettpaber poest otsa. Küll aga võiksid olla kodumaised tooted säästlikuma hinnaga, selleks peaks vabariigi valitsus tõsiselt kaaluma käibemaksu langetamist 15%-le – nii saavad seda lubada ka need, kes elavad vaesusriskis: parem maksusoodustused kui kallis toiduabi,“ sõnas ta.

Laadimine...Laadimine...