PILDID: Restoranide nädal algas sibulamoosi ja siiamarjaga

"Keegi pole patrioot tühja kõhuga," naljatles linnapea Edgar Savisaar täna Tallinna restoranide nädalat avades. "Restoranitoit on kunst ja looming, mille olemasolu tuleb tähistada."

PILDID: Restoranide nädal algas sibulamoosi ja siiamarjaga

"Keegi pole patrioot tühja kõhuga," naljatles linnapea Edgar Savisaar täna Tallinna restoranide nädalat avades. "Restoranitoit on kunst ja looming, mille olemasolu tuleb tähistada."

Vaata ürituse pilte siit:

20images

Täna algas restoranide nädal, mil linnarahvas saab linna peenemates restoranides muidu mitukümmend eurot maksva mitmekäigulise lõunasöögi kätte vaid 10 euro eest.

Restoran Lusikas, mis on üks üritusel osalevast neljakümne neljast restoranist ja selle peakokk Alo Stamm (pildil) pakkusid avaüritusel külastajatele iseäranis originaalseid maitseelamusi:

"Täna pakume siin hanemaksa sibulamoosiga ja suitsutatud rilette’i siiamarja ja krabilihaga," tutvustas Stamm oma restorani esindusmenüüd. "Osaleme üritusel kolmandat aastat."

"Täna hommikuse seisuga oli kõikide osalevate restoranide peale kokku juba üle 19 000 reserveeritud istekoha, seda on tuhande võrra rohkem, kui eelmisel aastal," sõnas oma üks ürituse peakorraldajatest MartinBreuer.

Restoranide Nädala avanud linnapea Edgar Savisaar rõhutas oma kõnes, et restoranitoit on märksa enamat kui lihtsalt hea kõhutäis. "See on kunst ja looming, mille olemasolu tuleb tähistada," sõnas linnapea. "Keegi pole patrioot tühja kõhuga."

Ühtlasi kiitis linnapea Tallinna toidukultuuri arengut viimastel aastatel ning ettevõtjate ja linna koostööd, mille parimaks ilmestajaks laupäevast algav üritusenädal ka on.

"Tallinna toidukultuur on astunud suure sammu edasi ja restoranidest on saanud Tallinna visiitkaart," ütles Savisaar.

"See on suurim väärtus, kui esindada Tallinna ning arendada seda läbi elamuste. See on meie ühine töö ja meist on saanud head partnerid."

Sama rõhutas oma sõnavõtus ka riigikogu turismi ja kohaliku toidu toetusrühma esimees Imre Sooäär.

"Kuna just toit ja restoranid need, mis pakuvad kõige ehedamat elamust ning on seetõttu mistahes koha visiitkaart terves maailmas, siis soovitan kõigil restoranidel tulevikus kasutada niipalju kui võimalik Eesti toorainet," sõnas Sooäär.

Samuti tõi Sooäär välja Tallinna mõju teistele linnadele nagu Haapsalu ja Kuressaare, kus pealinna eeskujul analoogsete toidukultuuri tutvustavate üritustega samuti algust on tehtud.

Restoranide nädal kestab 1.-7. novembrini. Kui keegi tahab nädalal osalevaid restorane külastada, peab ta ürituse kodulehel booking.tallinnrestaurantweek.ee sobiva söögipaiga välja valima ja aja kinni panema.

 

Laadimine...Laadimine...