Üle maailma läheb raisku 14 protsenti toidust

Probleem on hullem Kesk-ja Lõuna-Aasias, kus läheb raisku viiendik toidust. Neile järgnevad enam kui 15 protsendiga Põhja-Ameerika ja Euroopa.

Pilt: Scanpix/ Foto on illustreeriv

Üle maailma läheb raisku 14 protsenti toidust

Toimetaja: Sandra Lepik

Probleem on hullem Kesk-ja Lõuna-Aasias, kus läheb raisku viiendik toidust. Neile järgnevad enam kui 15 protsendiga Põhja-Ameerika ja Euroopa.

ÜRO Toidu ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) andmeil läheb umbes 14 protsenti maailmas toodetud toidust raisku, vahendas BNS.

FAO rõhutas avaldatud raportis, et toiduraiskamise vähendamine on oluline osa jätkusuutliku arengu ja keskkonnakaitse programmist.

Toidukao taga on erinevad põhjused alates saagikoristus- ja käitlemistavadest kuni taristu puudumise ja ikalduseni. FAO märkis, et toitu läheb raisku ka jaekaubanduse ja tarbijate tasandil.

FAO teatel keskendutakse selle andmetes raiskamisele saagikoristusel ja turgudel. Probleem on hullem Kesk-ja Lõuna-Aasias, kus läheb raisku viiendik toidust. Neile järgnevad enam kui 15 protsendiga Põhja-Ameerika ja Euroopa.

Laadimine...Laadimine...