MERCEDES MERIMAA: Vitamiinirikas umbrohi on toiduks väga hea

Pealinn tundis huvi, mis aitaks vältida prügi metsa alla sokutamist ja kaotaks tossavad aialõkked.

Pilt: Scanpix

MERCEDES MERIMAA: Vitamiinirikas umbrohi on toiduks väga hea

Pealinn

Pealinn tundis huvi, mis aitaks vältida prügi metsa alla sokutamist ja kaotaks tossavad aialõkked.

Taimetark Mercedes Merimaa rääkis, et paljud umbrohud on ka väga tervislikud söömiseks. "Aiapidajaile tuttava naadi lehti sobib kuivatada ja teematerjaliks teha. Ravib podagrat ja on põletikuvastane! Praegu on naaditaim veel värske ja seda sobib panna ka salateisse senimaani, kuni taim õitsema hakkab."

Umbrohud on väga vitamiinirikkad, naadi kõrval ka nt võilill ja nõges. "Enne salatisse lisamist tasub võilillelehed kuuma vee alt läbi lasta, see vähendab kibedat maitset. Salatisse sobivad õiedki, juurt aga saab kasutada võilillekohvi valmistamiseks," selgitas Merimaa, et noore nõgese kasvud võivad maitsta nagu spargel.

"Muidugi on valgurikas nõges hea ka supiks. Noor teeleht on hapendatult ja karulaugu õied marineeritult väga head. Nurmenuku õisi aga võib säilitada sügavkülmas," jagas Merimaa oma teadmisi. 

Laadimine...Laadimine...