"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Valitsus soovib tõsta olümpiavõitjate toetust (0)
18. mai 2017
Scanpix/ olümpiavõitja Gerd Kanter

Valitsus arutas ja toetas Riigikogus algatatud spordiseaduse muutmise põhimõtet, mis võimaldab Eesti olümpiavõitjatele maksta kõrgemas eas suuremat toetust. 

Sotsiaalkaitseminister peab esitama ettepaneku olümpiavõitjate riikliku toetuse suurendamiseks 2018. aasta riigieelarve koostamisel. Toetust võib taotleda kümme aastat enne vanaduspensioniea saabumist, samuti osalise või puuduva töövõime alusel.

Spordiseaduse muutmise on algatanud 16 Riigikogu liiget Eesti Reformierakonna ja Eesti Vabaerakonna fraktsioonist sooviga siduda olümpia või paraolümpiamängude kuldmedali võitja riikliku toetuse suurus keskmise brutokuupalgaga. Kehtiva spordiseaduse kohaselt kehtestatakse toetuse määr igaks aastaks riigieelarve seadusega. 2017. aastal on toetuse määr 650 eurot. Praegu saab riiklikku toetust üheksa olümpiavõitjat ja üks paraolümpiamängude võitja. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.