"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Tallinnas peetaval ratsavõistlusel paneb end proovile 116 ratsanikku 172 hobusel (0)
05. oktoober 2019
Scanpix

Sündmusel osalevad tippratsutajad üheksast riigist. Lisaks vaatemängulistele etteastetele peetakse täna maailmakarika etapp koolisõidus ja homme maailmakarika etapp takistussõidus.

Tallinn võõrustab sel nädalavahetusel ratsaspordi suursündmust Tallinn International Horse Show, mis toimub tänavu juba 17. korda. 

Mitmekordne Eesti meister koolisõidus Dina Ellermann kirjeldas oma etteastet kui balletti koos hobusega. Kontakt oma lemmikutega on sportlasel nii lähedane, et juba tema samme kuuldes hakkab hobune kätte õpitud oskusi esitama.  

“Ratsanik ja hobune teevad koos muusika taustal vabakava ehk on teatud harjutused, mida peab sooritama. Koolisõidu kohta öeldakse, et see on kõikide ratsaspordialade alus. Siit kõik hakkab tegelikult: kuidas hobust õigesti juhtida, kuidas õigeid märguandeid anda. Koolisõidust edasi tavaliselt saabki valida, kas sa tegeled hüppamisega, kolmevõistlusega või ükskõik millega sa soovid,” selgitas mitmekordne Eesti meister koolisõidus Dina Ellermann.

Tänavune Eesti meister takistussõidus Kullo Kender on homseseks võistluseks valmis. 

“Minul siin koduhallis pole veel võitu õnnestunud peasõidus saavutada. Kindlasti läheme seda jahtima,” rääkis Eesti meister takistussõidus 2019 Kullo Kender, et ta annab endast parima. “Siin on vägev, maja tuleb rahvast täis ja anname endast parima.”

Faktorid, mis ratsutamises kõige rohkem mängivad, on see, kuidas saada klapp hobusega võimalikult kiiresti. Hobusel on võistlustel iga kord midagi uut. Et hobune publikust ei häiruks, peab hobusele võimalikult kodune tunne sisse jääma. 

Traditsiooniliselt on põnevate Horse Show võistluste vahele pikitud erinevaid esinejaid. Tänavu rõõmustab publikut maailmakuulus hobuste ja koerte show Hispaaniast ning kodumaistest artistidest astub üles Tiit Kikas oma vaatemängulise laserharfiga. Ratsaspordi elamusi jätkub Saku Suurhallis homse õhtuni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.