UURING: Juust ja muu rasvane toit ei suurenda südamehaiguste riski

Teadlased on 29 uuringu põhjal, milles osales kokku ligi miljon inimest, jõudnud järeldusele, et küllastunud rasvhapped, mida leidub näiteks juustus, ei suurenda südamehaiguste riski.

Pilt: Scanpix

UURING: Juust ja muu rasvane toit ei suurenda südamehaiguste riski

Teadlased on 29 uuringu põhjal, milles osales kokku ligi miljon inimest, jõudnud järeldusele, et küllastunud rasvhapped, mida leidub näiteks juustus, ei suurenda südamehaiguste riski.

Teadlased kummutasid arusaama, et juust, olgugi, et see on maitsev, on tervisele kahjulik. Analüüsides 29 uuringu, milles oli kokku ligi miljon osalejat, andmeid, avastasid teadlased, et rasvane juust, piim ega jogurtitooded ei suurenda südamehaiguste riski, kirjutab The Independent.

"On laialt levinud eksiarvamus, et piimatooted on tervisele kahjulikud, aga see on valearusaam," ütles Readingi ülikooli toitumisprofessor Ian Givens, kes osales uuringute analüüsimises. "Kuigi see arusaam on väga levinud, tõestas meie uurimistöö, et see on vale."

"Viimase viie kuni kümne aasta jooksul on avalikkus väga palju rääkinud sellest, kuidas küllastunud rasvhapped suurendavad südamehaiguste riski, kuid see ei vasta tõele."

Uurijad analüüsisid 29 uuringut, mis viidi läbi 35 aasta jooksul ja milles osales 938,465 inimest.

Norra Bergeni ülikooli teadlased on avastanud, et rasvaste toitude, nagu juust, või ja koor, söömine võib lausa kaitsta südamehaiguste eest, kui neid tarbitakse osana tasakaalustatud ja piiratud kalorsusega dieedist.

Laadimine...Laadimine...