Eestis elavad ameeriklased on leidnud Tallinnas koduse hommikusöögikoha

Õllerestoran Põhjala Tap Room on küll tuntud käsitööõllede ja Texase BBQ stiilis toitude poolest, kuid pühapäeviti külastavad õllesõprade asemel restorani hoopis Eestis elavad ameeriklased ja kohalikud lastega pered, et nautida kogu päev pakutavat rikkalikku Ameerika stiilis hommikusööki.

Pilt: Laura Oks

Eestis elavad ameeriklased on leidnud Tallinnas koduse hommikusöögikoha

Toimetaja: Dmitri Povilaitis

Õllerestoran Põhjala Tap Room on küll tuntud käsitööõllede ja Texase BBQ stiilis toitude poolest, kuid pühapäeviti külastavad õllesõprade asemel restorani hoopis Eestis elavad ameeriklased ja kohalikud lastega pered, et nautida kogu päev pakutavat rikkalikku Ameerika stiilis hommikusööki.

Restorani ameeriklannast pastry-chef Hannah Hintlian alustab hommikusöögi ettevalmistamisega juba kell 4 hommikul, et kui uksed kell 10 avatakse, oleksid kõik saiad, pannkoogid, bagel´id ja küpsetised valmis. "Me valmistame kõik pagaritooted ise igal hommikul kohapeal," räägib Hintlian, kes on enda oskuseid lihvinud maailmakuulsates restoranides Bouchon ja kolme Michelini tärniga pärjatud restoranis Quince. Lisaks saiatoodetele valmistab ta näiliselt lihtsaid, kuid tehniliselt keerulisi magustoite nagu näiteks sõõrikud, mis on kaetud ja täidetud igal pühapäeval eri maitsetega.

Põhjala Tap Roomi juhi Kerli Radvilaviciuse sõnul on laste seas kõige suuremad hitid pannkoogid vaniljevõi ja vahtrasiirupiga ning sõõrikud, aga loomulikult on menüüs ka peekon ja muna, omlett ja müsli. "Suurema isuga klientide jaoks on Kanadast pärit peakokk Michael Jiro Holman välja töötanud erilise Rambo hommikusöögi, kust leiab kõik mida hing ihaldab - lisaks munale, praetud kartulile ja röstsaiale Põhjala peekonit, vorsti ja rebitud veiseliha koos hautatud ubade ja grillitud tomatiga," räägib Radvilavicius. "Iga mehe unistus!"

Põhjala Tap Roomis pakutakse hommikusööki igal pühapäeval kell 10–17. Põhiklientuuri moodustavad kohalikud Kalamaja ja Noblessneri piirkonnad pered, kuid Radvilaviciuse sõnul on alati on kohal ka Eestis elavad ameeriklased, kes käivad koduseid maitseid nautimas ning hindavad muuhulgas ka seda, et kohvi pakutakse Põhjala Tap Roomis nii, nagu Ameerikas kombeks ehk kohvitassi saab ilma lisatasuta lõputult uuesti täita. "Kohvi röstime tuntud Läti röstikojas nimega Rocket Bean ning restorani töötajad on King Coffee Service'i kohviekspertide valvsa käe all saanud koolituse, kuidas valmistada parimat kohvi," lisab Radvilavicius. Restorani on oodatud ka hästi käituvad neljajalgsed sõbrad.

Põhjala Pruulikoda asutati 2011. aastal nelja Eesti õllesõbra ja kodupruulija poolt. Põhjala pruulib tugevamaitselisi õllesid Noblessneri sadamalinnakus, kus lisaks Põhjamaade moodsaimale tootmisele asub ka Eesti suurima vaadiõllevalikuga õllerestoran Põhjala Tap Room. Ettevõtte käive 2018. aastal oli ca 2,3 miljonit eurot. Põhjala õlut eksporditakse ligi 40 välisturule. Põhjala investeeris pruulikoja ja õllerestorani rajamisse üle viie miljoni euro, pruulikojas ja restoranis töötab 45 inimest.

Peakokk Michael Jiro Holman on pärit Vancouverist, Kanadast ning töötanud kahes Michelini tärniga pärjatud restoranis. Restorani pastry-chef Hannah Hintlian on omandanud oma oskused Thomas Kelleri restoranis Bouchon (Los Angeles) ja kolme Michelini tähega pärjatud restoranis Quince (San Francisco).

Laadimine...Laadimine...