WEF: veiselihast loobumine tooks kasu tervisele ja loodusele

Maailma Majandusfoorum (WEF) teatas neljapäeval uuringutulemusi avalikustades, et veiselihalt teistele valguallikatele üleminek päästaks miljoneid elusid ja langetaks järsult kasvuhoonegaaside emissiooni.

WEF: veiselihast loobumine tooks kasu tervisele ja loodusele

Maailma Majandusfoorum (WEF) teatas neljapäeval uuringutulemusi avalikustades, et veiselihalt teistele valguallikatele üleminek päästaks miljoneid elusid ja langetaks järsult kasvuhoonegaaside emissiooni.

WEF-i tellitud Oxford Martini kooli uuringust nähtus, et liha, eelkõige veiseliha asendamine muude toitudega tooks suurt kasu inimeste tervisele ja keskkonnale, vahendas BNS.

Organisatsioon märkis, et veiselihast loobumine langetaks toitumisega seonduvate surmade arvu 2,4 protsendi võrra. Rikkamates riikides võiks see ennetada lausa 5 protsenti sellistest surmadest, ütles WEF uuringus.

"Enamik positiivseid mõjusid oleksid tuntavad rikkamates riikides, kus veiseliha tarbimine on kõrgel tasemel ja kus seetõttu on eriti kasulik rohkem kiudaineid tarbida," leiti uuringus.

Uuringus ei täpsustatud, kui palju inimesi ülemaailmselt toitumisega seonduvalt surevad või mis tõved sellega seotud on. WEF teatas aga, et ennetada saaks miljoneid surmajuhtumeid.

"Oleks võimatu jätkusuutlikult tagada maailma nõudlust liha järgi tulevikus," ütles WEF-i direktor Dominic Waughray pressiteate vahendusel.

Uuringus toodi välja ka 2010. aasta andmed, mis näitasid, et ainuüksi veiselihatööstus moodustab veerandi toidusektori kasvuhoonegaasidest ning et nõudlus valkude vastu oleks keskkonnale laastav, kui alternatiividele üle ei minda.

Laadimine...Laadimine...